Маргарита Попова: Не се оставяйте да ви откажат да гласувате

STZAGORA.NET

Маргарита Попова получи красив букет с рози от управителката на хотел "Форум", където се проведе срещата на кандидатпрезидентската двойка с медиите.

“Това, което правят сега кандидати от БСП, е да откажат българите да отидат да гласуват на втория тур, използвайки затрудненията във вота на 23 октомври, който за пръв се проведе “две в едно”. Това е част от комунистическата пропаганда, от сценария, който са подготвили”, заяви днес кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова от ПП ГЕРБ в отговор на журналистическото питане на “Старозагорски новини” защо през последните два дни кандидати от червената партия нададоха вой за манипулация на изборите.

“Моля ви, граждани, не се поддавайте на провокациите, на пропагандата на социалистите и отидете масово да гласувате на 30 октомври”, призова чрез медиите Попова.

Колегата й – кандидатът за президент Росен Плевнелиев, беше категоричен, че отминалият вот не е подменен. Това е позицията не само на международните наблюдатели, но и на голяма част от политическите лидери, чиито партии участваха в него.

Той обясни, че с новия Изборен кодекс законодателят е намерил начин за въвеждането на допълнителни механизми за справедливост на вота и допълнителни проверки, както и начин да икономиса на българските данъкоплатци 20 млн. лева разходи, обединявайки президентските и местните избори в едно. Това безспорно довело до забавяне на процеса по обработката на изборните книжа, но не е причина някой да тръби, че има манипулации.

Кандидатът за кмет на Стара Загора Живко Тодоров припомни, че БСП имат представители във всички секционни избирателни комисии, дори вповече, отколкото им се полагаха по квота, отстъпени им от ГЕРБ. Председателят на областния предизборен щаб Йордан Николов приключи темата с лаконичното: “Прекалено е къса паметта на някои. Преди 4 години в Стара Загора същите тези хора, доказано чрез Института по криминалистика и Института по информационни технологии, манипулираха изборите в Стара Загора. За съжаление прокуратурата потули случая.”

Материала подготви:
Йовка НИКОЛОВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн