Строителен работник загина при трудова злополука

STZAGORA.NET
Трудова злополука отне живота на работник от фирма “Вито 95″ ООД във вторник. Инцидентът е станал около 8.30 часа, на територията на ТЕЦ 2, при строително-монтажни работи на площадката, където се изгражда сероочистката на блокове 5 и 6. Това съобщи Росен Минчев, началник-отдел “Безопасност на труда и контролна дейност” в Областна дирекция “Инспекция по труда”.

Работниците е трябвало да демонтират вертикални кофражни плочи, тежащи над 200 кг, за което е бил осигурен автокран. Двама от работниците са освободили плочата от всички осигурителни елементи преди закачането й към крана, което е станало причина тя да падне и да затисне 54-годишния К.К., работещ във фирмата като кофражист от 2005 г.

Час след случая трудовите инспектори са били на място, в момента тече цялостна проверка на фирмата. “Анализите на трудовите злополуки със смъртен изход в областта показват, че няма сериозни причини, свързани с прилагането на особени средства и технологии. Те най-често се дължат на неспазване на правилата за безопасност на труда, на прибързани и необмислени действия на работниците, което, за съжаление, се потвърждава и сега”, коментира Росен Минчев. По думите му във фирмата не е имало сериозен трудов травматизъм досега, в топлоцентралата също. Проверката по случая ще завърши до седмица.

Таня ИВАНОВА
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн