Полицията потвърди, че е задържан казанлъчанин за купуване на гласове

STZAGORA.NET
На 20.10.т.г. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение за това, че 31-годишният Х.Т. от Казанлък е съставял списъци с цел закупуване на гласове за предстоящите избори за неустановена до момента партия или кандидат, съобщиха от ОД МВР – Стара Загора. В хода на проверката Х.Т. доброволно предал два списъка с изписани на тях общо 50 имена и ЕГН-та на граждани. След проведени разговори и снети свидетелски обяснения от хора, фигуриращи в списъците, е установено, че той е предлагал и давал сумата от 20 лева на всяко едно от лицата, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в определена полза. Х.Т. е задържан в Районно управление «Полиция» – Казанлък за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

По информация на медията ни задържаният се казва Христо Тенев, жител на казанлъшкия квартал “Изток”. Според запознати той не е свързан с големите партии в Казанлък, а е пазарил гласове за кандидат на малка политическа формация.
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн