Наплив на застъпници в последния момент

STZAGORA.NET

Адв. Таньо Брайков

Наплив на застъпници на политически партии за изборите в неделя отчита ОИК, съобщи председателят й Таньо Брайков. До снощи бяха регистрирани около 2000 души.

“Законът позволява на всяка партия или независим кандидат неограничен брой застъпници, това може да става дори и в деня на изборите. Има ограничения за присъствието им в избирателните секции. Във всяка секция в даден момент може да има само по един застъпник на всяка от политическите сили. Но те могат да се сменят през определен интервал или да обикалят секциите”, коментира Брайков. По думите му, основно се регистрират представители на по-малки и непопулярни формации.

Застъпниците могат да присъстват на броенето на бюлетините и да получат препис-извлечение от протокола на СИК. Позволено е да носят баджове, на които с черни букви са изписани имената им, без каквито и да било знаци и символи, или емблеми на политическата сила, която представляват.

(СН)
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн