150 579 души от Община Стара Загора могат да гласуват в 201 секции

STZAGORA.NET
Общо 150 579 са гласоподавателите в община Стара Загора, които могат да дадат своя вот на предстоящите избори в 201 избирателни секции, съобщиха от Oбщинската администрация. От ОИК уточниха, че допълнително са разкрити още 4 допълнителни секции – по една за двете болници, за диспансерите, за Затвора и следствения арест. До 8 октомври в Общинска администрация са подадени 2443 заявления за гласуване по настоящ адрес, трима граждани на държава, член на ЕС, са подали заявление за гласуване и са вписани в Избирателен списък No 2. Своя вот ще могат да упражнят 8 столетници – 7 в Стара Загора, между които и почетният гражданин Димитър Рачев, и една жена от Богомилово.

В самия изборен ден 5 младежи от Стара Загора ще навършат 18 години. С най-голям брой гласоподаватели в Стара Загора са секции 140 и 148 в СОУ “Железник”.

В 17 от общо 50-те села в община Стара Загора ще се избира кмет на населеното място. Жителите там ще гласуват с 4 вида бюлетини – за кметове на селото и на общината, за президент и за Общински съвет. Най-голямата секция е в Дълбоки, а най-малката – в Руманя.

Със заповед на проф.Светлин Танчев в изборния ден – 23 октомври, за времето от 6.00 до 20.00 ч се забранява продажбата на спиртни напитки от магазини, заведения за обществено хранене и други обществени места, с изключение на тези, в които се провеждат сватбени и семейни тържества. Забранява се провеждането на масови прояви на обществени места, създаващи предпоставки за нарушение на обществения ред по време на изборния ден.

(СН)
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн