“Дънди” ще търси ценни метали край Гълъбово

STZAGORA.NET
Канадската “Дънди прешъс метълс” ще търси ценни метали в землищата на общините Гълъбово и Тополовград, след като правителството даде разрешително за търсене и проучване за полезни изкопаеми на дъщерната й компания “Болкан минерал енд майнинг”.

Дружеството вече има концесия за добив на злато край Крумовград и разработва единствената засега действаща златна мина у нас край Челопеч.

По предложение на икономическото министерство в община Гълъбово “Болкан минерал енд майнинг” ще изследва за метали край село Мъдрец. Срокът на разрешението е три години, като очакваният минимален размер на инвестициите за двете общини е 167 700 долара. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда за срока на договора е 5000 долара, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.

Припомняме – “Дънди” получи концесия за добив в находището “Ада тепе” край Крумовград през февруари. Екосдруженията “Институт за зелена политика”, “Информационен и учебен център” и “Балкани” обжалват решението на Министерския съвет за предоставяне на 30-годишната концесия.

Оспорва се и одобрената в средата на септември от Висшия експертен екологичен съвет към МОСВ оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на проекта за златодобив край Крумовград.

(СН)
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн