Емил Караниколов, депутат от ГЕРБ: Община Казанлък дължи 6.4 млн. лв., има опасност да блокират сметките й

STZAGORA.NET
6.4 млн. лева са задълженията на община Казанлък към 30 юни тази година – става ясно от писмения отговор на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков на питането на народния представител от ГЕРБ в Казанлък Емил Караниколов.

От общия размер на задълженията 1.7 млн. лв. са просрочените повече от година, 300 хил. лв. са дългосрочните задължения и 6.1 млн. – краткосрочните.

Според Караниколов фирмите, които имат да получават тези пари, могат всеки момент да блокират сметките на общината. Той прогнозира, че ако общината в Казанлък бе ООД, то в тази ситуация в нея автоматично влиза синдик, за да се разпорежда. На никой кмет няма да му e лесно в тази ситуация, коментира депутатът.

Фактът, че нито един от двамата предложени зам.-кметове на община Казанлък за временно изпълняващ длъжността не получи завчера доверието на Общинския съвет, народният представител Емил Караниколов коментира така: “Това е своеобразен вот на недоверие спрямо екипа на Дамянов.”

Деляна БОБЕВА
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн