Отгледаха таралежче в джоб

STZAGORA.NET
Спасителният център за диви животни в Стара Загора си има ново малко бодливо съкровище. Таралежчето, кръстено от спасителите си Боцко, е намерено на оживен столичен булевард. Осъзнавайки, че той е все още бебе и има нужда от съответните грижи, неговите откриватели тутакси го изпратили в Центъра…

За Боцко, дошъл гладен и премръзнал, буквално на ръба на оцеляването, първите дни в лечебницата били критични. Специално мляко и възглавничка с топла вода били само част от грижите за малчото, който тежал едва 80 грама. “Той имаше страхотна нужда от майка си и не можеше да понася да бъде оставян сам. Просто полудяваше и се катереше по решетката на кутията. Видяхме се в чудо какво да измислим, та хем бебето таралежче да е спокойно, хем човекът, който се грижи за него, да може да си върши работата, все пак…”, коментираха специалисти от Центъра.

Решението дошло спонтанно, когато един ден служител оставил за кратко Боцко в джоба на работния си гащеризон. Той моментално заспал там и така станал най-сладкият джобен таралежко в целия свят. Всяка сутрин се настанявал в джоба, където спокойно спял, пиел мляко или похапвал от любимия си пъпеш. Когато му се дохождало до тоалетна обаче, тупвал долу като круша, за да си свърши работата бързо, и пак додрапвал, за да влезе в джобчето.

След като малкият палавник пораснал, екипът на Центъра го запознали с Игълко – най-симпатичния лилав трикрак таралежко в цялата Вселена, с който в.”Старозагорски новини” ви запозна преди време. Той е малко таралежче без задно ляво краче. Тъй като на три крака не би могъл да се справи в дивата природа, Игълко ще остане в частта за публиката на Спасителния център, където посетителите ще могат да се запознаят с него лично.

Сега двамата бодливковци са неразделни и си имат общ сандък. Домът им е пълен с мека слама, в която спят на топка и която ще ги предпази от студа през зимата…

Росица РАДНЕВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн