Обновиха клиники в Университетската болница в Стара Загора

STZAGORA.NET
Заместник- министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев преряза лентата на две реновирани клиники в Университетската болница в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната управа. На официалната церемония по освещаване на обновеното Отделение по физиотерапия и рехабилитация в Клиниката по неврология и на Втора вътрешна клиника в Университетска болница присъства и заместник областният управител Димитър Драчев.

Зам.-министърът съобщи, че възможностите за реновиране на сградите и закупуването на нова техника ще бъде цел на правителството в следващите няколко години.

Близо 200 хиляди лева са вложени за ремонтите и обновяването, като проектите са планирани и започнати от д-р Добрев още по времето, когато все още беше изпълнителен директор на болницата.

Отделението по физиотерапия и рехабилитация в Клиниката по неврология разполага с доплеров сонограф, два електроенцефалографа и електромиограф, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Васил Талев, който уточни, че се надява в скоро време да разполагат и с апаратура за ядрено-магнитен резонанс. „Със заложеното от д-р Кирил Добрев като изпълнителен директор на болницата и благодарение на работещите тук много добри и отлични специалисти, познати не само у нас, постигаме бърза и качествена диагностика”, уточни той.

На водосвета по повод откриването на обновените клиники присъстваха още заместник-кметът Белчо Белчев, народният представител Живко Тодоров, директорът на МБАЛ д-р Николай Колев, началникът на РЗИ д-р Златина Нанева, директорът на РЗОК д-р Славка Йорданова и др.
* * *
“Болниците трябва да си сътрудничат чрез съвместни дейности, включително обмяна на екипи и сключване на съвместни договори.” Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев, след като преряза лентата на две реновирани клиники в Университетската болница в Стара Загора.

“Кооперирането е форма на сътрудничество на болници от различни нива във всички европейски страни. По този начин те оцеляват и работят пълноценно. Болниците са самостоятелни търговски дружества и евентуални договорености и преструктуриране ще се решат от ръководствата на самите болници”, каза още заместник-министърът. Той съобщи още, че цел на правителството в следващите няколко години ще бъде възможностите за реновиране на сградите и закупуването на нова техника.

“Близо 200 хиляди лева са вложени за ремонтите и обновяването на клиниките в Университетска болница. Отделението по физиотерапия и рехабилитация разполага с доплеров сонограф, два електроенцефалографа и електромиограф”, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Васил Талев. Той изрази надежда, че в скоро време ще разполагат и с апаратура за ядрено-магнитен резонанс.

На официалната церемония по освещаване на обновеното Отделение по физиотерапия и рехабилитация в Клиниката по неврология и на Втора вътрешна клиника присъстваха освен зам.-министър Добрев и директорът на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” д-р Николай Колев, зам.-кметът Белчо Белчев, зам.- областният управител Димитър Драчев, депутатът и кандидат за кмет на ПП ГЕРБ за община Стара Загора Живко Тодоров, началникът на РЗИ д-р Златина Нанева, директорът на РЗОК д-р Славка Йорданова и др.

Славка ДЯКОВА
-
-

бутон за сайт

1 коментар on “Обновиха клиники в Университетската болница в Стара Загора”

  • колега wrote on 15 октомври, 2011, 9:43

    Отделението по физиотерапия не се води към неврологична клиника нито е сектор , а е самостоятелно отделение.Има грешка в статията.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн