Откриват ново хирургично отделение в МБАЛ “НиаМед”, обновени клиники и отделение в Университетска болница

STZAGORA.NET
Хирургично отделение II ниво в МБАЛ “НиаМед” ще бъде открито в петък от заместник-министъра на здравеопазването д-р Кирил Добрев.

Отделението е разположено на четвъртия етаж на болницата и в него има 17 лежащи места. Негов началник е хирургът д-р Димитър Салабашев. В екипа, който ще се грижи за здравето на пациентите в отделението, вече работят д-р Динко Динев, д-р Станимир Андонов, д-р Ален Петров, д-р Делчо Бояджиев, патоанатомът д-р Георги Шомов, анестезиолозите д-р Емил Тилев, д-р Христо Якимов и д-р Мустафа Бенайда.

Новото хирургично отделение работи със Здравната каса по 24 клинични пътеки. Опитният екип извършва хирургия на щитовидна жлеза, хирургия на млечна жлеза, жлъчно-чернодробна хирургия и стомашно-чревна хирургия, ларапоскопска хирургия (безкръвни операции), хирургия на перианално пространство (хемороиди, кисти и фистули и фисури), хернии, апендицит и други.

Екипът на МБАЛ “НиаМед” притежава разрешително за извършване на лапароскопски (безкръвни) операции. За гарантиране на професионална работа на европейско ниво болницата осигури на своята хирургия ново поколение лапароскоп и ендоскопи, както и уникален по възможности 4D ехограф.
* * *
Церемония по освещаване на обновените Клиника по неврология, Втора вътрешна клиника и Отделение по физиотерапия и рехабилитация към Университетска болница ще се състои в петък от 12.00 часа.

Със средства на Медицински факултет – Стара Загора, е извършен основен ремонт на клиниките, закупено е ново оборудване на кухните и три нови апарата на обща стойност 200 хиляди лева.

На откриването ще присъства министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов и заместник-министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев. Поканени са и бившият министър на здравеопазването и настоящ депутат д-р Евгений Желев, Живко Тодоров, депутат от ГЕРБ, областният управител на Стара Загора Йордан Николов, кметът на града проф. Светлин Танчев и ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков.
(СН)
-vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн