Няма обжалване за кв.”Железник”, реконструкцията му тръгва

STZAGORA.NET
Изтече срокът за обжалване на решението на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) относно избора на фирма-изпълнител на обособена позиция 1 „Реконструкция, ремонт и благоустрояване на уличната мрежа на кв.”Жезелник” от проекта на Община Стара Загора за подобряване на физическата и жизнена среда в квартала по Оперативна програма „Регионално развитие”. Безвъзмездната финансова помощ по проекта е 8,64 млн. лв. (7,96 млн. от които – за строително-монтажни работи) и съфинансиране от Община Стара Загора в размер на 434 433.66 лв.

По този начин се отваря възможността да се стартира практическата работа на обекта, съобщи ръководителят на проекта проф.Димитър Динев, зам.-кмет на Стара Загора. Той уточни, че следващата стъпка е подписването на договор между Община Стара Загора и представител на ДЗЗД ”Железник СЗ-2011”, което ще изпълнява дейностите по обособена позиция 1.

След това ще бъде изготвен график, който ще комбинира линейните графици на трите фирми по отделните обособени позиции. „Договорите с другите две фирми вече са подписани, което ще улесни работата по графика. Той ще бъде оповестен пред жителите на кв.”Железник” и гражданите на Стара Загора”, уточни проф.Динев.

По обособена позиция 2 – „Благоустрояване на междублокови пространства и озеленяване в кв.”Железник” дейностите ще се изпълняват от „Булстрой груп” ООД, София, а по обособена позиция 3 – „Изграждане на улична осветителна уредба в кв.”Железник-изток” и изграждане на високоефективно парково и алейно осветление в „Железник” (изток и запад) – от консорциум „Елмитранс”, Стара Загора.

Строителният надзор при изпълнение на строително-монтажните работи по проекта ще се упражнява от обединение „Рубикон Консулт”, Варна.

Дейностите по проекта включват реконструкция и рехабилитация на близо 7,4 километра улици, изграждане на 4 паркинга до спирки на обществения транспорт и осигуряване на 119 паркоместа, изграждане на нова улична осветителна уредба с дължина 1103 метра и монтирани 41 осветителни тела, благоустрояване на 6 междублокови пространства, изграждане на детски площадки, на питейни фонтанки, кътове за отдих, рампи за детски и инвалидни колички, изграждане на енергоспестяващо фотоволтаично алейно осветление със 70 фотоволтаици за междублоковите пространства, залесяване, изграждане на поливна система и изграждане на над 2 км велоалея, припомни проф.Димитър Динев.

Уляна Кьосева, Пресцентър Община Стара Загора
-vvv

бутон за споделяне

1 коментар on “Няма обжалване за кв.”Железник”, реконструкцията му тръгва”

  • petko wrote on 24 ноември, 2011, 17:19

    браво на хубавото не можеш дакажеш че лошо само да се довърши както трябва по европейски/нали сме в европа???!!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн