Осъдиха задочно обявен за общодържавно издирване

STZAGORA.NET
Старозагорският окръжен съд осъди на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим Орхан Алиев Кьоров от с.Копринка, общ.Казанлък. Той трябва да заплати и глоба от 3 хиляди лева и разноските по делото. Кьоров е обвинен по чл.213А, ал.3, т.7 от Наказателния кодекс за това, че през юли 2009 година е принудил Станьо Мирчев да подпише договор за личен заем в размер на 19 500 лева, който трябвало да върне в рамките на 10 дни. Освен това принудително е отнел джип “Фолксваген Туарег”, собственост на Мирчев, като залог по заема.

По другото повдигнато от Окръжна прокуратура обвинение – по чл.253 за пране на пари, съдът призна Кьоров за невинен.

Подсъдимият, обявен за общодържавно издирване, отново не се появи в съдебната зала. Той бе представляван от упълномощения от него защитник Ненко Ненков. В сила е мярката за неотклонение “задържане под стража”.

На вчерашното заседание на съда бяха представени като доказателства писмените преводи на документите на процесния автомобил, които бяха изискани от предходното съдебно заседание. След като свидетелят Атанас Бонев, поискан от защитата, отново не се яви, бе заличен от списъка на свидетелите. Той не е открит нито на служебния си адрес в Пловдив, нито на известния домашен адрес в София.

Съдът отхвърли искането на защитата за справка от КАТ, дали процесният автомобил “Фолксваген Туарег” е регистриран на територията на Република България, и друга справка от агенция “Митници” към Министерството на финансите със запитване дали е извършено заплащане на митни сборове. Мотивите за оставените без уважение искания са, че към момента на инкриминиране автомобилът е бил с италиански номера.

Решението на Старозагорския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив, в 15-дневен срок.

Славка ДЯКОВА
-vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн