Изборите “изядоха” празника за Деня на българската община

STZAGORA.NET
Около 300 са служителите от Община Стара Загора, които отбелязват в сряда, 12 октомври, Деня на българската община. В предизборно време и в края на мандата на мнозина от тях не им е до празнуване, притиснати от много работа, а други – изживяващи последни дни в Белия дом.

Други години след отключване на портала денят започваше с ритуално посрещане на гражданите с хляб и мед. Чиновниците намираха на бюрата си цвете и картичка с благодарност и благопожелания от градоначалника. На мило тържество най-добрите служители получаваха грамоти и парични премии. Общината имаше намалено работно време, а вечерта – голям банкет.

Тази година ще продължи само традицията за провеждане на тържествената сесия на Младежки общински съвет. Преди това вероятно младите хора ще се срещнат с кмета и заместниците му и с председателя на Общинския съвет.

На сесията младежите ще положат клетва, ще отчетат дейността си за изминалата година и ще изложат приоритетите си за бъдещата. Сесията ще бъде предавана онлайн, както всяка една от редовните сесии на Общинския съвет.

Празникът на българската община – 12 октомври, се чества по решение на Третото общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България, прието на 18 юни 1998 г. в Благоевград. На тази дата е обнародването през 1882 в бр. 117 на “Държавен вестник” на първия Закон за общините и градското управление в България, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България.

Алекс БОЕВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн