С палтенца и суитчъри в училище?

STZAGORA.NET
С две-три изключения повсеместното драстично застудяване и падане на температурите с 20 и повече градуса не се е отразило в детските градини и училищата на Стара Загора, според директорите им. За разлика от много разтревожени родители, които ни сигнализираха, че децата им стоят с палтенца в детските градини и със суитчъри в клас, всички училищни ръководители бяха единодушни, че в стаите, особено с южно изложение, е топло. Но пък институциите са на делегирани бюджети и парите трябва да се пестят (за премии в края на годината).

По закон трябва в три последователни дни температурата в класните стаи, респективно занимални и спални за детските заведения, да бъдат под 18 градуса, за да се пуска отопление. Вчера при най-мъничките въздухът бил “отвръщан” с духалки и климатици, а големите – нямали претенции.

Дано Господ се смили да издуха облаците и да докара “циганското лято”. Иначе ще падат големи икономии.

Община Стара Загора отоплява 60 общински учебни заведения, от които 14 са на течно гориво и 7 (по селата) – на твърдо. Останалите са газифицирани. От този зимен сезон на газово отопление ще се радват две нови детски градини – Nо 8 “Българче” и 58 “Звездица”, и СОУ “Железник”.

Шефът на отоплителните дейности в Общината инж. Станимир Гутев уточни, че от 10 до 14 октомври се прави профилактика на газопреносните инсталации. Във вчерашния ден тя беше приключила за повечето учебни заведения.

Росица РАНЧЕВА
-

spodelime.com

1 коментар on “С палтенца и суитчъри в училище?”

  • Дес wrote on 12 октомври, 2011, 9:32

    суитчъри = това на бълг. ез. не беше ли пуловер? (пуловер със качулка, евентуално)


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн