Взрив в оръжеен завод осакати жена

STZAGORA.NET
38-годишна жена е била приета в МБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович” – Стара Загора в тежко състояние – обгорена, с откъсната ръка и извадено око. Настанена е в ОАРИЛ и лекарите продължават да се борят за живота й.

От Областната инспекция по труда в Стара Загора съобщиха за медията ни, че взривът е станал в петък (7 октомври) в завод на оръжейната фирма “Арсенал” в Мъглиж. “В момента служители на старозагорската инспекция и експерти от Главна инспекция по труда – София, провеждат разследване за причините, довели до трудовата злополука”, съобщи началник-отдел “Административно информационно и правно обслужване” в Областната инспекция по труда Йордан Йорданов.

В същия завод на “Арсенал” на 21 юни т.г. пак имаше трудова злополука, при която пострада 52-годишна жена, дългогодишен работник в завода. Първоначалната версия беше, че жената, пренасяйки взривно вещество, се е спънала и паднала. Тогава от пресцентъра на ОДМВР – Стара Загора уточниха, че е с наранена челюст и отрязана лява ръка (аналогично със случилото се на 7 октомври т.г.). Десетина дни по-късно 52-годишната оръжейничка почина.

Каква е причината за случилото се на 7 октомври, тепърва ще се изяснява.

Йовка НИКОЛОВА
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн