Осъдиха условно “фирмаджия” за 1 млн. лв. укрити данъци

STZAGORA.NET

Подсъдимият получавал по 50 лв. седмично, за да подписва справки и декларации

Старозагорският окръжен съд призна за виновен подсъдимия Славил Славилов за това, че в периода август – септември 2003 година е ползвал счетоводни документи с невярно съдържание и в резултат на това са били укрити данъци, които са ощетили бюджета с над 1 милион лева. Славилов бе осъден на 1 година и 11 месеца условно с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца. На основание чл.55, ал.3 от Наказателния кодекс не му беше наложена глоба. Той ще трябва да заплати само разноските по делото.

Решението на съда бе взето след съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият Славил Славилов направи самопризнание. Той заяви, че му е била прехвърлена фирма с уговорката, докато траят ревизии и насрещни проверки, да подписва справки и декларации, за което е получавал по 50 лева седмично. Славилов обясни, че само е подписвал справките и декларациите, но не е сключвал сделки и не е знаел, че документите са с невярно съдържание.

Самопризнанието бе използвано при постановяване на присъдата. Съдът реши, че обстоятелствата по делото са изяснени и няма да се събират нови доказателства. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Обвиняемият Славилов е и свидетел по наказателно дело от общ характер No 315/2011 срещу Константин Георгиев, който също е обвинен по чл. 257, ал.1 за укриване и неплащане на данъчни задължения.

Славка ДЯКОВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн