“Берое” се представи достойно на Kупа Стара Загора

STZAGORA.NET

В края на миналата седмица старозагорската публика видя дебюта на баскетболния “Берое” за сезона в турнира за купата на Стара Загора, осъществен със съдействието на Община Стара Загора. В три последователни дни възпитаниците на Георги Младенов премериха сили с отборите от Националната баскетболна лига – съответно “Черноморец”, “Спартак” и “Черно море”. Срещите имаха приятелски характер и по-скоро целта в тях беше да се помогне на отборите в обиграването на състезателите преди началото на шампионата. Нашите баскетболисти записаха 1 победа и 2 загуби.

В първия ден от турнира беройци излязоха смутени срещу отбора на “Черноморец”. Гостите използваха това и натрупаха разлика от 15-на точки която поддържаха през цялата среща. През второто полувреме на мача имаше няколко периода, в които домакините бяха на прага да се върнат в мача. За съжаление непростими индивидуални грешки и липсата на игрова практика попречиха на тима да оползотвори предоставените възможности. В краина сметка “Берое” загуби с 66:81.

Следващият съперник на беройци беше съставът на “Спартак” Плевен. Срещата между двата отбора премина на изключително високо ниво. Още от самото начало двата тима се захапаха и цялото първо полувреме премина резултатно, с честа смяна на водачеството. В третата част обаче момчетата на Георги Младенов вдигнаха темпото и успяха да отворят разлика малко над десетина точки. След атрактивна игра и с мощната подрепа на публиката в средата на четвъртата част разликата достигна 22 точки. В края на мача треньорът на беройци пусна в игра и юношите, за да се стигне до крайното 83:70 за “Берое”.

В последния ден от турнира домакините срещнаха отбора на “Черно море”. В ростера на гостуващия отбор фигурираха всички състезатели от разширения национален състав – Янев, Желев, Илиев, а в състава на беройци поради заболяване отсъстваше Планимир Дафинов. Двата отбора се вкопчиха в равностойна битка през цялото първо полувреме. Домакините грешаха повече, но компенсихара с огромно желание. В началото на третата част зелено-белите се откъснаха със 7 точки и когато цялата зала предвкусваше повторение на сценария от мача със “Спартак” Плевен, беройци влезнаха в дупка. Въпреки всичко няколко минути преди края на срещата резултатът беше равен – 59:59. за съжаление обаче варненци изиграха последните минути на срещата на предела на възможностите си и се поздравиха със заслужена победа – 76:61.

Така въпреки че завърши 4–ти, за отбора на “Берое” остана удовлетворението от достойната победа над носителя на трофея – отбора на “Спартак” Плевен и безценния опит от срещата със състави от НБЛ. Георги Младенов и момчетата показаха на всички присъстващи, а и на цялата баскетболна общност, че съвсем скоро Стара Загора ще бъде неприятно място за гостуване дори за най-добрите български отбори. Вече смело можем да кажем, че като класа баскетболният “Берое” е по-близо до НБЛ, отколкото до съставите от “А” група и само в ръцете на старозагорската общественост е отборът да се състезава там, където му е мястото!
-vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн