Стадион “Берое” може и да светне до Димитровден

STZAGORA.NET
“Нeколкомесечна сага се разиграва около стартирането и изпълнението на малка обществена поръчка с предмет “Реконструкция и модернизация на осветителната уредба на стадион “Берое” – Стара Загора – уточни за медията ни инж. Ангел Стоманярски, председател на комисията по провеждане на открития конкурс. – Причината за това са проточилите се процедури по обжалване решението на комисията ни. Фирмата, която спечели търга, е “Енергострой България” ДЗЗД, гр. Варна. Фирмата, която беше отстранена и обжалва процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Върховния административен съд (ВАС), е Обединение “Спортно осветление – стадион “Берое”, гр. София. Аргументът й е, че в представените документи е допусната техническа грешка. Ценообразуващите коефициенти за класиране са сложени в плик No 3 вместо в плик No 2, за да бъдат обявени публично, а само цената да бъде в плик No 3. Това е основанието за отстраняване на фирмата от конкурса, поради което сме я отстранили.”

След класирането Обединението подава жалба пред КЗК. Комисията се произнася, че я смята за основателна, но въпреки това допуска предварителното изпълнение на проекта за осветление на стадиона. Т.е. Общинската администрация има право да сключи договор с “Енергострой България”.

В законовия тридневен срок обаче жалбоподавателите обжалват пред ВАС това предварително изпълнение, което не допуска подписване на договора между Oбщината и спечелилата фирма до произнасянето на съда.

“Вчера в телефонен разговор от КЗК съобщиха за получен сигнал, че жалбата на “Спортно осветление – стадион “Берое” е оттеглена. Ако това се потвърди официално, Oбщината незабавно ще сключи договор с фирмата, спечелила търга”, каза инж. Стоманярски.

Припомняме, че “Енергострой България” ДЗЗД, Варна, спечели търга за 740 000 лв. с ДДС. Това включва цялостна подмяна на прожекторите и на кабелите, промяна на всички табла, свързани с осветлението, и генерална реконструкция на светлинното табло. Според комисията по провеждане на конкурса от всичките 7 кандидатствали фирми само нейното идейно предложение е отговаряло на високите предявени изисквания.

Посоченият срок за изпълнение на проекта е 30 дни. Т.е. ако до края на този месец се подпише договорът, може да се спази обявеният от премиера Бойко Борисов срок – Димитровден (26 октомври).

Росица РАНЧЕВА
-

сподели ме

1 коментар on “Стадион “Берое” може и да светне до Димитровден”

  • topoff wrote on 22 септември, 2011, 9:16

    Не се уточнява 26.10…..коя година?Абсолютна некомпетентност е срока от 30 дни!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн