Казанлък стигна Стара Загора по брой на кандидат-кметове

STZAGORA.NET
Единадесет са кандидатите за кметове на Oбщина Казанлък, съобщи след приключване на регистрацията председателят на ОИК в града Иванка Русинова.

Освен известните до момента деветима, в последния ден свои регистрации са направили и Халил Летифов – лидер на ДПС в област Стара Загора, бивш кандидат за депутат и настоящ общински съветник от ДПС. Другата кметска кандидатура е на Веселин Вановски – представител на партия Българската левица. Той е кандидат за трети път.

Останалите кандидат-кметове на Oбщина Казанлък с валидни регистрации в ОИК са следните: настоящият кмет Стефан Дамянов – от името на сдружение “За гражданско управление”, Галина Стоянова – кандидат за кмет от ГЕРБ, Васил Самарски – кандидат на БСП, Георги Каличков – кандидат на РЗС, на партия “Атака” кандидатът е Драгомил Иванов, на “Синята коалиция” – Николай Александров, на Обединените демократични сили кандидат е Стойчо Чичеков, също кандидат за кмет трети път, Чавдар Ангелов – кандидат на ВМРО-БНД. Бившият директор на РИОСВ Нанчо Видев е кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет.

31 са регистрираните листи с кандидати за съветници в ОИК – Казанлък. Само в три от тях има пълен набор от кандидати – колкото е съставът на Общинския съвет на Казанлък – 37: на ПП ГЕРБ, сдружение “За гражданско управление” и на “Експерти за Казанлък”, чийто водач е изп. директор на “Арсенал” Николай Ибушев. Общият брой на кандидатите за съветници е 461.

Най-малката листа е на ПП “Зелените” – само с един кандидат. След заседание на ОИК-Казанлък е отказана регистрация на ПП “Справедливост”, чийто представител за Казанлък е бившият зам.-външен министър Радион Попов. Отказът за регистрация на листата от 16 кандидат-съветници е направен заради това, че един от кандидатите – самият Радион Попов, е имал настоящ и постоянен адрес в друго населено място, различни от Община Казанлък.

Потърсен за коментар, Радион Попов заяви, че е шокиран от отказа, тъй като има регистрация в Казанлък още от ноември 2010 година.

Деляна БОБЕВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн