Съдът в Иран потвърди доживотния затвор за Живко Русев

STZAGORA.NET

Живко Русев

Съдът в иранския град Табриз е потвърдил доживотната присъда на гълъбовския шофьор Живко Русев заради откритите в ТИР-а му 135 кг хероин, съобщиха вчера за медията ни от пресцентъра на Министeрството на външните работи. Те се позоваха на адвоката на Живко Русев – Макадам Фар, който е получил устна информация от съда за решението му. Официалното решение се очаква да бъде получено в МВнР следващата седмица.

“Това е по-добрият вариант, защото в Иран за открити наркотици присъдата е смърт”, казаха още от пресцентъра на външното министерство.

Припомняме, че на 20 септември т.г. се навършиха три години, откакто 55-годишният Живко Русев бе арестуван на паркинг в иранския град Табриз при акция на местните служби за борба с наркотиците. Хероинът бе открит в тайника на шофирания от него ТИР. Русев бе открит от българските власти в ирански затвор четири месеца по-късно, заплашен с екзекуция. След намесата на българското МВнР, през 2009 г. Русев бе осъден на доживотен затвор. Главният прокурор на Иран обачe обжалва присъдата, а съдът гледа жалбата му на 8 септември т.г.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн