30-годишен неправоспособен водач загина след удар в крайпътно дърво

STZAGORA.NET
Рано днес, около 03.00 часа сутринта, по пътя от град Шипка за с. Дунавци, община Казанлък, на около 100 метра преди жп прелеза на с. Дунавци поради движение с несъобразена скорост в десен завой самостоятелно катастрофира, блъскайки се в две крайпътни орехови дървета, лек автомобил “Рено Меган” със словенска регистрация, управляван от неправоспособния А.А., 30-годишен, от с. Александрово, община Павел баня.

Вследствие на удара автомобилъп се е запалил и водачът му А.А. загива на място. Неговите спътници – С.У., 21-годишен, от с. Хаджидимитрово, община Казанлък, и 28-годишният О.А. от с. Александрово, са получили разкъсно-контузни рани по цялото тяло, като след получаване на медицинска помощ са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

=======

Разкрити престъпления:

На 14.09.т.г. около 15.30 ч. служители от Районно управление «Полиция» – Чирпан са установили извършителите на кражба на 210 кг орехи, осъществена от частен масив, разположен в местността «Чифлика» в землището на с. Сърневец, общ. Братя Даскалови. Това са 14 год. М.Т. от Стара Загора, 33 год. П.П. от с. Градец, обл. Сливен, 38 год. И.Б. от с. Градец, обл. Сливен, Д.О., 33 годишна от с. Градец, обл. Сливен и П.Д., 34 годишна, от с. Градец, обл. Сливен. Работата по случая продължава.

На 13.09.т.г. в района на старозагорската автогара служители от Териториално звено «Борба с организираната престъпност» – Стара Загора и служителите от Специализирани полицейски сили са задържали 38 годишния И.С. от Кърджали, от когото са иззели 1 гр. бяло прахообразно вещество, реагирало при тестване с полеви наркотест на кокаин. По случая е образувано бързо полицейско производство. И.С. е задържан за срок до 72 ч.

На 14.09.т.г. служители на Държавно горско лесничейство – Гурково са установили, че в местността «Каменска могила» край Гурково 40 год. Й.Д. и сина му – Д.М., 21 годишен, и двамата от Твърдица, са извършили незаконна сеч на 8 куб.м. дърва за огрев /бук/, като са ги натоварили в т.а. «Урал», със сливенска регистрация, без да имат необходимите документи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

Грабеж:

На 14.09.т.г. около 10.00 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за извършен грабеж на златен медальон, собственост на 59 годишна старозагорка, осъществен в района на ул. «М-р Кавалджиев» до дом №137 от непознат младеж. Работата по установяване самоличността на извършителя на грабежа продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Измами:

На 14.09.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 81 годишна старозагорка, живееща на ул. «Патриарх Евтимий», за това, че около 12.00 ч. е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за ортопед, който заявил че дъщеря й е постъпила в спешно отделение със счупен крак на шест места и се налагала оперативна намеса с поставяне на златни пирони. За целта пенсионерката трябвало да даде сумата от 6000 лева на «санитар», изпратен от него. Жената събрала общо сумата от 1500 лева и 200 долара, като ги предала на непознат мъж пред входа на блока, в който живее. Впоследствие 81 годишната старозагорка установила, че е станала жертва на телефонна измама и алармирала полицейските служители от Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 4.09. т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 86 годишна старозагорка, живееща на ул. «Цар Иван Шишман», за това че около 12.00 ч. е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за «Д-р Балабанов» – ортопед, който заявил че снаха й постъпила в спешно отделение със счупен крак на три места и се налагала оперативна намеса с поставяне на златни пирони. За целта пенсионерката трябвало да даде сумата от 8000 лева на «санитар», изпратен от него. Жената събрала общо сумата от 1000 лева, като ги предала на непознат мъж пред входа на блока, в който живее. Впоследствие 86 годишната старозагорка установила, че е станала жертва на телефонна измама и алармирала полицейските служители от Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 14.09.т.г. около 16.00 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 80 годишна старозагорка, живееща на «Св. Отец Паисий», за това че около 13.00 ч. е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за ортопед, който заявил че снаха й постъпила в спешно отделение със счупен крак на три места и се налагала оперативна намеса с поставяне на златни пирони. За целта пенсионерката дала сумата от 1 500 лева на непознат мъж в близост до блока, в който живее. Впоследствие 80 годишната старозагорка установила, че е станала жертва на телефонна измама и алармирала полицейските служители от Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Кражби:

На 14.09.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 23 годишна старозагорка за това, че на същата дата около 15.30 ч. в мазазин «Парк Мол», й е извършена джебчийска кражба на мобилния телефон. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 14.09.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба на един тон орехи от частен двор в с. Дълбоки, собственост на 45 годишен мъж. Същите са съпранявани на двора в дома. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

ПТП:

На 14.09.т.г около 16.00 ч. на кръстовището на казанлъшките улици «Старозагорска», «Никола Петков» и «Отец Паисий», л.а. «БМВ», със старозагорска регистрация, управляван от 19 год. Ш.М. от с. Осетеново, общ. Павел баня, извършвайки завой наляво удря движещия се по пътното платно велосипедист – С.С., 68 годишен, от Казанлък. От удара С.С. получава разкъсно-контузна рана в областта на главата, като след медицинска помощ е освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 14.09.т.г. около 22.00 ч. по пътя между селата Бял извор и Тракия, общ. Опан, л.а. “Фиат Брава” със старозагорска регистрация, управляван от 46 год. С.Т. от Стара Загора, предприема изпреварване и се удря в насрещно движещия се лек автомобил «БМВ», с хасковска регистрация, управляван от 22 годишния М.Я. от Хасково. От ПТП возещите се в лекия автомобил “Фиат Брава” трима пътници са получили травматични увреждания, както следва: С.Т. – водач на автомобила, получил счупване на тазобедрената става на левия крак; Т.Т., 41 годишен, от Пловдив, получил счупване на 4 ребра; сестра му – Д.Т., 37 годишна, от Стара Загора (съпруга на водача) получила счупване на костици на лявото ходило; синът й – Т.Т., 18 годишен, получил счупване на дясната предмишница. Пострадалите са настанени за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

На 14.09.т.г. ололо 23.10 ч. в с. Мирово, общ. Братя Даскалови, л.а. “Ауди 80″ със старозагорска регистрация, управляван от 28 годишната С.А. от с. Чоба, общ. Брезово, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се насреща л.а. “Форд Фиеста” с пловдивска регистрация, управляван от 32 годишната М.К. от Раковски. От ПТП са нанесени щети по двети МПС, като С.А. е получила и охлузвания по гърба и носа. Констатирано, че същата не притежава свидетелство за правоуправление. Работата по случая продължава.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн