706 000 лв. струват ремонтите на старозагорските училища

STZAGORA.NET

Пенка Чавдарова

706 000 лв. от Бюджета на Община Стара Загора са изразходвани през това лято за ремонт на общински учебни заведения, уточни за медията ни Пенка Чавдарова, началник на отдел “Образование, младежки дейности и спорт”. Ремонтирани са три детски градини – ОДЗ No 1 “Звънче”, “СДГ No 24 “Радост”, ЦДГ No 25 “Ален мак”.

В чисто ново училище ще влязат учениците на ОУ “Кольо Ганчев”, за което са похарчени 238 000 лв. Частични ремонти се извършиха и в IХ ОУ “В.Ханчев”, СОУ “М.Горки”, СОУ “Хр. Смирненски”, СОУ “Железник”, ОУ “Г. Райчев” и др.

До края на месеца ще приключи закъснелият ремонт на ЦДГ No 58, който започна едва в началото на септември. Поради липса на средства ремонтните работи в Гимназия “Христо Ботев” и VII ОУ “М.М.Кусев” започнаха едва на 12 септември, т.е. три дни преди началото на учебната година. Поправянето на пукната западна стена няма да пречи на учебния процес, уверяват строителите.

Не е започнал ремонтът на кухните в СОУ “М. Горки”, ГПЧЕ “Р.Ролан” и Търговската гимназия, както и в детските градини No 10 “Светлина” и No 24 “Радост”, за които има предписание от Областната дирекция по безопасност на храните. Необходимите над 100 000 лв. за изпълнение се гласуваха на извънредното заседание на Общинския съвет, проведено на 31 август.

Предстои ремонт на физкултурния салон на IХ ОУ “В.Ханчев” и на Плувния басейн.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн