Нови български знамена подари на училищата кандидат-кмет на Казанлък

STZAGORA.NET

Нанчо Видев

611 са децата, които днес тръгват на училище за първи път в Oбщина Казанлък. Те са само с 4 по-малко от миналата година, съобщи Донка Симеонова от дирекция “Образование” в общинската администрация на града. Първолаците ще са разпределени в 34 паралелки, като в две от тях те ще са наполовина като численост.

В 26-те училища на територията на общината са готови да посрещнат учениците, потвърди и зам.-кметицата Юлияна Палазова. Въпреки недостига на средства, са извършени съответните ремонтни дейности и са изпълнени предписанията на различните институции, така че учебната година стартира без заплахата училища да останат затворени.

Вчера един от кандидат-кметовете за Община Казанлък – Нанчо Видев, посети всички училища от района и подари на училищните управи нови български знамена.

Училищните тържества днес масово ще бъдат посетени от представители на местната изпълнителна и законодателна власт, както и от кандидат-кметовете на Казанлък, които са 9-има.

Паралелно с това от общинската дирекция “Образование” не крият разочарованието си, че вече втора година МОМН остава глухо за техните покани и писма да се възобнови традицията на национални учителски форуми, провеждани допреди две години в града. Без отговор остава и поканата за 5-ата национална учителска конференция, както и за казанлъшко домакинство на национална кръгла маса за обсъждане на законопроекта за средното образование в страната.

В началото на новата учебна година все още не е ясно дали част от учителите ще се разделят с работните си места заради намален брой ученици. В същото време конкуренцията за едно учителско място в училищата от общината е жестока. Според информации от различни училища, попълвали педагогическите си състави в началото на септември, желаещите за едно учителско място в някои училища е 60, а в престижна професионална гимназия в Казанлък имало 104-ма кандидати.

Деляна ВАСИЛЕВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн