Купуват само малки букети или стрък цвете за 15.IХ.

STZAGORA.NET
Възможно най-малките букети се търсят за първия учебен ден, стана ясно след репортерска проверка на в.”Старозагорски новини” покрай един от “задължителните” дни в годината, когато се купуват цветя.

На цветарските сергии на Централния пазар в Стара Загора суетнята на ученици и родители, избиращи букет за любимия учител, вчера беше наистина впечатляваща. “Занимавам се с търговия на цветя от дълги години – заяви старозагорката Цола Иванова. – Твърдо мога да кажа, че бизнесът е в застой и живва само покрай празници. От моите наблюдения най-търсени за сегашния 15 септември са малките букети и единични цветя. Предпочитанията клонят към герберите, хризантемите и лилиумите…”

Те могат да се купят на цени от 2.50 до 4 лева. Разбираемо е, че повечето родители избират само стрък цвете или скромен букет, защото по-големите и по-пищно украсени букети тази година са доста по-скъпи. Минимумът за избралите по-луксозно изпълнение започва от 10 лева, а и украсата е напълно еднотипна.

“Причината за ценовия скок е в борсите, от които се зареждаме. Те вдигнаха цената преди празника. Ние също сме против скъпотията, защото хората в тази криза трудно отделят пари за цветя”, роптаят и търговците.

Росица РАДНЕВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн