ВМРО предлага доброволчески отряди за решаване на етническите конфликти в Змейово

STZAGORA.NET
В навечерието на 6 септември членове на ВМРО-Стара Загора отбелязаха 126-годишнината от Съединението на България в с. Змейово. На тържествoто присъстваха кметът на селото Никола Пеев, секретарят на Община Стара Загора Николина Горова, както и членът на националното ръководство на “воеводите” Кристиян Петков. Те поднесоха венец и цветя пред паметника на загиналите в борбата войници.

Веднага след това кметът Никола Пеев сподели пред медията ни разочарованието си от вече обтегнатите отношения между българското и ромското население: “Това се случва заради политически ухажвания покрай предстоящите избори. Нека спрем нечистата борба, в която се използват дори лица от криминалния контингент!” С този призива той сякаш се опитваше да потуши още в зародиш назряващия етнически конфликт.

Кристиян Петков

Кристиян Петков се обърна към присъстващите с нов прочит на историята и също призова за единство: “Братя българи, днес, в навечерието на един светъл празник, почитаме бойците, станали строители на съвременна обединена България. Прекланяме се пред подвига им! Ние от ВМРО обаче няма да търпим назряващите на базата на политически провокации етнически конфликти. Ще спрем това, стремейки се към единно и мирно съжителство между етносите. Нашата основна цел е да има обединени и защитени българи…”

Неговите думи бяха подкрепени и с конкретни идеи за разрешаване на конфликтите в селото. От ВМРО предложиха да бъдат взети твърди мерки и да бъдат планирани доброволчески отряди, които да подпомагат органите на реда, съгласно закона. Веднага след едноминутното мълчание в чест на загиналите за свободата бяха развети български знамена като послание към змейовци за единство. Кметът Никола Пеев също получи като дар националния трибагреник.

Росица РАДНЕВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн