Наплив за кметове на селата в община Стара Загора

STZAGORA.NET
По над 20 кандидати за кмет ще има във всяко от 17-те села на Община Стара Загора, където по закон те се избират пряко, показва справката на Общинската избирателна комисия.

По 24 партии, коалиции и инициативни комитети са регистрирани в селата Братя Кунчеви, Калояновец, Змейово, Маджерито и Хрищени. Маджерито е селото с най-малко избиратели по списък – 431, за техните гласове ще се борят представители на всички основни политически субекти и сегашната кметица Грозданка Димова, издигната от инициативен комитет. Най-малко – по 21, са кандидатите за Дълбоки и Хан Аспарухово.

Деветнайсет са партиите и коалициите, дали заявка за всички села. Това са ВМРО-БНД, НДСВ, Европейската народна партия, ПП “ПК Екогласност”, Българска нова демокрация, “Атака”, ВМРО-НИЕ, ПП “Движение “Експерти за регионите”, БСП, ДПС, РЗС, ПП “Средна европейска класа”, ПП “Зелена партия”, ПП “Партия на зелените”, ПП “Българска социалдемокрация”, Партия на хората от народа и коалициите “Новата Стара Загора”, “Съюз Стара Загора” и “Синята коалиция за Стара Загора”.

От ПП ГЕРБ не са регистрирани за избор на кмет на населеното място за селата Братя Кунчеви, Еленино и Кирилово.

Най-скромни са амбициите на ПП “Достойна България”, ЗС “Александър Стамболийски”, Комунистическата партия на България, Политическо движение “Социалдемократи”, “Обединение достойна България”, които ще се борят за по едно кметско място.

Възможно е част от партиите да не издигнат кандидат за някои от селата, независимо от регистрацията, прогнозират членове на Общинската избирателна комисия. Но фактът, че има толкова много мераклии, буди поне два въпроса – откъде партии, които нямат структури в региона, ще намерят конкретни кандидати и как ще ги накарат избирателите да ги отличат сред останалите 20, желаещи да управляват селото.

Таня ИВАНОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн