Стара Загора почете Съединението (фоторепортаж)

STZAGORA.NET

С тържествен ритуал, включващ полагане на венци и цветя пред паметника “Защитниците на Стара Загора” в парк “Пети октомври” днес Стара Загора отбеляза 126 години от Съединението на България.

На тържеството не дойде кметът проф.Светлин Танчев. Вместо него с триминутно закъснение спрямо обявения час 10.30, почти на бегом, пристигна заместник-кметът на общината проф.Димитър Динев, което накара официалните лица нервно да се оглеждат за появата на представител на местната власт. Съединението уважиха депутатите Живко Тодоров и Нели Калнева, почти всички кандидат-кметове на Стара Загора, които ще се състезават помежду си на предстоящите местни избори, представители на политически сили, много граждани.

Слово за забележителната дата в историята на България произнесе полк.Митко Митев, заместник-командир на Втора Тунджанска лека пехотна бригада. Венци и много цветя отрупаха паметника в центъра на Стара Загора.

В 11,00 ч. проф.Димитър Динев и председателят на Туристическо дружество „Сърнена гора” в Стара Загора Алексей Стоев откриха на лятната сцена на Драматичен театър „Гео Милев” Десетия песенен празник „Средногорско ехо”. На сцената се изявиха 4 хора и 2 вокално-инструментални състава от страната.

В 18,30 ч. на площада пред Община Стара Загора започна празничен концерт на ансамбъл „Загоре”. Талантливите певци, музиканти и танцьори ще показаха програмата, с която обраха овациите на публиката тази година на традиционния преглед на професионалните фолклорни състави от страната в Пазарджик.

Ето и няколко запечатани мига от днешния празник в Стара Загора, представени според хронологията на полагането на венците и цветята. На един от кадрите е и бъдещият нов кмет ;)
-

-

-

-

-

Депутатите Живко Тодоров (вдясно, той и кандидат-кмет от ГЕРБ) и Нели Калнева.

-

Независимият кандидат-кмет Дамян Георгиев.

-

Кандидат-кметът на партия "Нова сила" Тихомир Томов (вдясно); до него - лидерът на ДСБ в Стара Загора Румен Димитров, вляво - общинският председател на СДС Георги Ранов.

-

Кандидат-кметът на БСП доц.Бойчо Биволарски, общински лидер на социалистите.

-

Кандидат-кметът на "Атака" Михаил Михайлов ( в средата), регионален лидер на партията.

Извън кадър при полагането на цветята останаха участвалите в церемонията кандидат-кметове Недялко Ангелов (на преден план на втората снимка), излъчен от коалиция  “Новата Стара Загора”  (БСДП, “Новото време” и “Обединени земеделци”), както и Любомир Весов, кандидат-кмет на партия РЗС.

(Спомени за Съединенито  на старозагореца Атанас Илиев (1852-1927 г.)  - кликнете ТУК.)

-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн