Дамян Георгиев е първия кандидат за кмет, подал документи за регистрация в ОИК Стара Загора

STZAGORA.NET

Дамян Георгиев

3381 подписа в подкрепа на независимата кандидатура на Дамян Георгиев за кмет на община Стара Загора подаде в Общинската избирателна комисия издигналият го инициативен комитет, съобщиха негови представители.

„Независимо че имахме много работа, която се определя от Изборния кодекс, ние успяхме само за 4 дни да се справим и да подадем документи за регистрация. Дамян Георгиев е първият регистриран кандидат кмет на Община Стара Загора”, коментира председателят на инициативния комитет адвокат Евгени Милушев.

Най-младият старозагорец, подкрепил независимата кандидатура на Дамян Георгиев, е 18-годишен, а най-възрастният избирател, участващ в подписката, е 91-годишна жена от село Колена.

Всеки гражданин, който с подписа си е подкрепил Дамян Георгиев за кмет на Община Стара Загора, е посочил трите си имена и постоянен адрес, ЕГН и номер на лична карта.

Кандидатът за кмет Дамян Георгиев сподели: „Тази подкрепа е много специална за мен. Всички хора в подписката показаха своята гражданска позиция, т.е. те посочиха имената си, личните си данни и казаха открито: Да, ние подкрепяме Дамян Георгиев”. За мен това е важно, това са хора със собствена позиция. Аз наистина се чувствам един независим кандидат-кмет.”

Дамян Георгиев се кандидатира единствено за кмет на Община Стара Загора. Доказателство за неговата открита позиция е факта, че той няма да бъде водач на листа за общински съветници, отбелязват от инициативния му комитет.

Кандидатурата му се подкрепя и от коалиция “Съюз Стара Загора” в състав Земеделски народен съюз (ЗНС), Съюз на свободните демократи (ССД), Демократическа партия, Движение “Гергьовден”, Български демократичен съюз “Радикали”, ПП “Никола Петков” и Съюз на патриотичните сили “Защита”.
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн