Тихомир Томов от “Нова сила” е 10-ят кандидат за кмет на Стара Загора

STZAGORA.NET

“Пишем кръгла нула на мандата на проф.Танчев”, заяви напористият политик

Десетият поред кандидат за кмет на Стара Загора е регионалният председател на партия “Нова сила” Тихомир Томов. Той ще се състезава за поста с доц.Бойчо Биволарски (БСП), независимия Дамян Георгиев, д-р Даниела Памукова (Синята коалиция), Данчо Данев (НДСВ), Живко Тодоров (ГЕРБ), независимия Илиян Илиев, Михаил Михайлов (“Атака”), Любомир Весов (РЗС), Недялко Ангелов (коалиция “Новата Стара Загора”) и Николина Горова (ВМРО-БНД).

Новият състезател на градоначалническата писта стартира с новината, че е преиздал с лични средства книга за историята на храма “Свети Николай” в Стара Загора, който навършва столетие, и ще дари част от тиража на читалищата и институциите в общината. Със средства от продажбата пък желанието му е да възстанови премахнатата преди 40 години ограда на храма.

Благотворителните акции ще бъдат в основата на предизборната кампания на “Нова сила”. По време на нея Томов ще акцентира и на проблемите на Стара Загора – прах и кал заради неасфалтирани и непокрити с плочи пространства в северозападната част на града, несъвършенствата на транспортната система и нейните елементи – градски транспорт, улици, кръстовища, регулиране на движението и маркировка, подмяна на остарелия и опасен дървесен фонд, недопускане да се разхищават средства в дейности като поддържането на чистотата, компенсациите за пенсионерските пътувания, разходите за маркировка и контрол на трафика и изработването на проекти без приложение в бъдещето.

Ако бъде избран за кмет, Тихомир Томов обещава в противовес на предшественика си проф.Светлин Танчев редовно да информира гражданите за работата на администрацията, както и че ще гарантира напълно открити обществени поръчки.

“Нова сила” пише не двойка, а “кръгла нула” на мандата под управлението на проф.Танчев, категоричен бе новият кандидат-градоначалник. “Предупреждавахме политическото ръководство на ПП ГЕРБ да се разграничи навреме от него, но те не го направиха”, припомни той.

Тихомир Томов ще е начело и на листата с кандидати за общински съветници на “Нова сила”. Местата след първото щели да се уточняват тепърва, като според него някои от досегашните титуляри ги очаквало изместване надолу в списъка. Очакванията му са партията да вреди 3-5 свои сред новите старейшини.

Тихомир Динев Томов е роден на 11 октомври 1960 г. в Стара Загора. Трето поколение старозагорец. Учил е в Шесто основно училище и в гимназия “Максим Горки”. Работи в Окръжна библиотека, след това като шофьор на автобус от градския транспорт в Стара Загора и в София по време на следването си в УНСС, специалност “Икономика, организация и управление на транспорта”. Говори свободно руски и английски език. Завършва Школата за запасни офицери във Враца през 1989 г. с отличие. Три години по-късно е единственият запасен офицер, който след изпити е одобрен за авангардната мисия на България в Камбоджа. Пехотният му батальон е дислоциран в азиатската страна на територията на Червените кхмери. В края на мисията си е награден с орден “В служба на мира”.

След това Тихомир Томов започва работа като технически ръководител във фирма “Автобусни превози”. През 1977 г. по време на прехвърлянето на собствеността на дружеството от държавата към общината ръководи най-продължителната транспортна стачка в Стара Загора. След конкурс същата година е избран за първи управител на новосъздадената общинска фирма “Автобусни превози”, където работи до юли 2002 г. След това продължава като изпълнителен директор във фирмата за пътнически превози “Напредък” – Нова Загора.

Активно участва в изборите за парламент, президент и на местните избори през 2007 г. като представител на ПП “Атака”. Избран е за общински съветник.

От декември 2007 г. до юни 2008 г. е зам.-кмет по транспорта, обществения ред и чистотата на община Стара Загора.

Инициатор е на създаването на нова национално отговорна партия и на 19.09.2009 г. става учредител на партия “Нова сила”. От 2010 г. е регионален председател на партията.
-

споделяне във facebook

4 коментари on “Тихомир Томов от “Нова сила” е 10-ят кандидат за кмет на Стара Загора”

  • Генчо ИВАНОВ wrote on 1 септември, 2011, 16:32

    Ето това е една от алтернативите. А преди 2 години ПП ГЕРБ говореше, че нямали алтернатива. Доколкото се разбира от публикацията, кандидатите са вече 10, така че анализирайте всеки прецизно и преценете сами, а не после да съжалявате и да чакате нови 4 години. Обещанията на г-н Томов са много скромни и напълно изпълними – пожелавам му да се ангажира в бъдещата си кампания с един много по-мащабен проект, като например изграждането на модерен съвременен завод за твърди битови отпадъци,който да реши проблемите на община стара загора. Пожелавам му успех – той е млад и амбиционен и може да се справи!

  • до Генчо Иванов wrote on 2 септември, 2011, 20:38

    Абсурно е да се постои завод за битови отпадъци за 4 години! АБСУРД, г-н Иванов!!! Само възложението за проекта ще отнеме сума време, после обжалване на спечелилия, после възлагане на изпълнител и т.н. 4 години – като оня, дето ни оправи за 800 дни!!!

  • Жана wrote on 4 септември, 2011, 11:42

    Ей, как сте с броенето-кандидати за кмет са 11 /единадесет/, не десет….математиката Ви куца. Ха, сметнете, пак!

  • admin wrote on 5 септември, 2011, 0:41

    Да, но кандидатката на “Скат” стана известна след публикацията. Или имате предвид друг, който още не се е обявил официално?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн