Предизборни обещания и харчове няма да има, според вицепремиера Симеон Дянков

STZAGORA.NET

Симеон Дянков

Със средства от бюджета на държавата за 2012-та година ще бъдат изчистени дълговете на болниците, каза при посещението си днес в Стара Загора вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, цитиран от пресцентъра на Областната управа. Той уточни, че ще им бъде осигурено финансирането за цялата година еднократно, въз основа на данните за извършените дейности през тази.

Спадът в сектора на строителството може да бъде облекчен чрез осигуряване на средства от държавата и нисколихвени кредити за саниране на 2,4 млн. частни сгради в България, заяви още Дянков пред бизнесмени от региона. Според него Законът за етажната собственост дава възможност да бъдат привличани и европейски средства за целта.

„Докато аз съм финансов министър, няма да има промяна нито в корпоративния, нито в други данъци. Имаме най-добри позиции в Европа с данъчната си политика. Предизборни харчове и предизборни обещания няма да има”, каза министър Дянков. „Бизнесът в Стара Загора и Русе работи добре, затова в рамките на мандата очаквам положителни промени за местния клон на агенцията по приходите”, добави той.

Сегашният закон не дава възможност на държавата да си вземе парите, заяви Дянков по повод въпрос за разкритите измами с ДДС в особено големи размери, какъвто е случаят с бизнесмена Христо Ковачки. Според него „с такава съдебна система не можем да управляваме добре приходите на държавата”. На въпрос за националните доплащания за сектор „Земеделие” министър Дянков съобщи, че една част от субсидиите – около 500 млн.лв., ще отидат в сектори, които досега не са били субсидирани, като за отрасли на животновъдството са предвидени между 60 и 100 млн.лв., около 60 млн.лв. за растениевъдството и т.н.

На именния си ден Симеон Дянков, заедно със заместник-областния управител Галина Стоянова и народния представител Живко Тодоров, се срещна в Стара Загора с представители на бизнеса от региона. За празника си той получи фигура на римски воин с щит и копие от местния офис на Националната агенция за приходите.
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн