594 отиват на поправителна матура

STZAGORA.NET
594 души от Старозагорска област са подали заявления за допускане на есенната сесия на Държавни зрелостни изпити, уточни за медията ни Милена Йолдова, старши експерт по организация на средното образование в Регионалния инспекторат по образованието. Това са не само дванадесетокласници, завършили през миналата учебна година, а и всички, които имат право и са допуснати.

208 от кандидатите за диплом за завършено средно образование ще се явят по първи задължителен матуритетен предмет – български език и литература. Той ще се проведе на 31 август (сряда) от 8 часа в Професионална гимназия за облекло и хранене “Райна Княгиня” – Стара Загора, и Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм – Казанлък.

386 зрелостници са подали заявления за втори задължителен предмет по избор. Той ще се проведе на 1 септември от 8 часа в Професионална гимназия по механотехника и транспорт “Н.Й.Вапцаров” – Стара Загора, за изпита по география, а за всички останали – в Гимназия “Христо Ботев” – Стара Загора. За Казанлък изпитът по география ще се проведе в Гимназия “Академик Петко Стайнов”, а по всички останали предмети – в Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт.

Продължава традицията най-много желаещи за втори задължителен държавен зрелостен изпит да има по география – 251 души.

Продължителността на изпитите е четири астрономически часа. Оценките от есенната сесия ще бъдат обявени до 15 септември.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн