Записаха 3030 първолаци в Старозагорска област

STZAGORA.NET

Родителите на 978 второкласници не желаят децата им да бъдат целодневно на училище

Към 31 юли 2011 г. броят на записаните първокласници в училищата на Старозагорска област са 3030, съобщи за медията ни Татяна Димитрова, началник на Регионалния инспекторат по образованието. От тях са заявили желание за целодневно обучение 2391. Разликата е 639 деца.

Голяма част от ръководствата на училищата обясняват, че някои от родителите, които не са съгласни децата им да прекарват деня в училище, все още се колебаят.

Към 31 юли 2011 г. записаните второкласници в областта са 3038. Заявилите желание за целодневно обучение са 2060. Т.е. родителите на 978 деца не желаят малките им ученици да бъдат обгрижвани през целия ден.

Община Опан е единствена, която на 100% е заявила целодневно обучение на първокласници и второкласници.

В началото на септември с всички майки и татковци на първокласниците и второкласниците ще се проведат учитело-родителски срещи. Тогава трябва да се вземе окончателното решение и да се уточни бройката на децата, които ще учат полуинтернатно, и ще се впише в Образец No 2.

“За да се направи реален анализ за причините за отказ от полуинтернатно обучение, се очакват докладите на директорите на училищата. Някъде се посочва липса на подходящо място за релаксация и за хранене, другаде – нежелание на родителите. Но ние тепърва ще разглеждаме и анализираме обстоятелствата, в т.ч. и средищните училища, за да няма разминаване”, уточни г-жа Димитрова.

Обобщената информация ще бъде изпратена в Министерството на образованието, младежта и науката.

Росица РАНЧЕВА
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн