Строителите най-сетне предадоха новата сграда на ЦДГ No 8 “Българче” в идеален вид

STZAGORA.NET
“След многогодишно ходене по мъките, на 15 септември тържествено ще бъде открита новата учебна година за 210 деца в Целодневна детска градина No 8 “Българче”, каза директорката Даниела Михова. – След големия ремонт и окончателно приемане на новопостроената сграда, градината ще има вече 7 групи, с 2 повече от досегашните, т.е. ще имаме 60 тригодишни палавници повече. За тях ще се грижат 15 педагози, 8 помощник-възпитатели и 5 души административно-помощен персонал. Още приемаме документи за кандидатстване на учители и помощник-възпитатели за новите две групи.”

В момента в ЦДГ “Българче” се работи с повишени темпове – почистване, обзавеждане, оборудване. Оцветяването и мебелите са в слънчеви, приятни цветове и съвременен дизайн, за да е приятно на всички деца, учители и родители.

В новата част ще бъдат настанени три групи деца, кабинетът по безопасност на движението и администрацията. На целия приземен етаж ще бъде оборудвана модерна кухня по всички европейски изисквания. Тук ще се вложат и най-големите средства. Старата кухня и дирекцията ще бъдат складова база и помощни помещения.

Очаква се всеки момент детската градина да се газифицира, но само за отопление. За необходимостите на кухнята ще се прави нов проект, който ще се изпълнява в следващите месеци.

“От всичките успешни ремонти и подобрения изключение прави само северната стена на досегашната спалня в старата част на сградата. От конденза от алуминиевата дограма не само стената, но и шкафовете и дрехите в тях мухлясват. За съжаление фирмата изпълнител заяви, че в офертата на инвеститора – Община Стара Загора, няма такава опция – жалва се г-жа Михова. – При новото разпределение на материалната база това помещение ще бъде спортен салон. В крайна сметка със собствени средства и сили ще го ремонтираме.”

Росица РАНЧЕВА
-
ЦДГ №8 се намира на ул.”Ген.Гурко” в централната градска част и е една от най-старите детски градини в Стара Загора, сочи публикация на библиотека “Родина”. Началото на нейната дейност е поставено през 1958 г., когата върху руините на бившия хан “Марица” се създава ДГ с една група с директор Желка Колева. Досега се обучаваха около 150 деца от 3 до 7-годишна възраст, разпределени в 5 групи.

От няколко години колективът поддържа тесни връзки с педагози от Холандия. Провеждат се съвместни практикуми семинари по въпроси, свързани с Валдорфската педагогика.
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн