Роми от старозагорски села са извършителите на въоръжения грабеж в Ямболско

STZAGORA.NET
Трима роми от старозагорските села и техен приятел от ямболското Лалково са извършителите на въоръжен грабеж над 74-годишен самотен жител на Генерал Тошево, община Тунджа, съобщиха от ОД на МВР – Ямбол. Бандата, която малко след полунощ вчера е нахлула в дома на дядо Господин С. и го подложила на зверски мъчения, е била спипана при заградителни действия на територията на три области.

С белезници са Стоян И. и Атанас А. от село Средец, община Опан, и приятелят им Иван А. от Лалково.

За общодържавно издирване е обявен 35-годишният Иван П. от Ястребово, също община Опан, който забелязал засадата и минути преди да бъде размахана палка “Стоп”, слязъл от леката кола “Ауди В-4″ с ямболски регистрационен номер, която била открадната две денонощия по-рано.

Сред багажа на бандитите са намерени част от задигнатите вещи на жертвата, газов пистолет и нож.

Малко след полунощ четиримата са проникнали в жилището на самотно живеещия 74-годишен генералтошевец Господин С. и след като го изтезавали в продължение на часове, избягали с цветен телевизор, мобилен телефон, 14 кг месо и неустановено количество банкноти.

Вследствие на нанесения побой мъжът е намерен с контузни рани по тялото и хематом на челото. Предстои на арестуваните да бъде взета прокурорска мярка от 72 часа “задържане под стража”.

(СН)
-

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “Роми от старозагорски села са извършителите на въоръжения грабеж в Ямболско”

  • Rigonda wrote on 26 август, 2011, 17:37

    Цигани МА Како цигани. Рома се пие с мезе а кой ще защити нашите родители по селата от циганите а? Очаква се страшна зима и много села ще бъдат разграбени така както турчин не ги е грабил. Безработица глад и неграмотност а някои режат ленти простотия до простотия и неграмотия.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн