Данъчните засякоха 62 нарушения

STZAGORA.NET
При направените в активния летен период 211 проверки на търговските обекти инспекторите от Офиса на НАП в Стара Загора са съставили 62 акта за констатирани нарушения по данъчното и осигурително законодателство. В масовия случай проверяващите не са получили касова бележка след направена контролна покупка, а в част от обектите е отчетено несъответствие между касовата наличност и оборота от фискалното устройство. Инспекторите проверяват и дали заетият персонал има регистрирани трудови договори и дали са подавани в срок осигурителните декларации. При съмнения за укриване на данъци и други факти, ощетяващи фиска, на рисковите за бюджета фирми ще бъдат възложени ревизии.

Наблюденията в заведения на закрито, нощни клубове, механи, кафенета и други ще продължат до края на летния сезон и ще завършат със засичане на счетоводните документи на търговците, уверяват от Офиса на НАП.

От приходното ведомство припомнят, че до края на август всички аптеки и дрогерии трябва за бъдат свързани с НАП, търговците на зърно и зърнени култури, регистрирани по ДДС, трябва да сторят това до края на ноември. За всички останали търговци, регистрирани по ДДС, срокът за свързване на касовите апарати с НАП е 31 март 2012 г. Всеки търговец може да провери дали моделът на притежаваното фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за фискалните устройства. На Интернет-страницата на НАП – www.nap.bg, в “Свържете касовите си апарати с НАП”, всеки заинтересуван може да направи необходимата справка за притежавания от него касов апарат.

При отказ да бъде издадена касова бележка, или пък да бъде издаден служебен вместо фискален бон, гражданите могат да подават сигнал на информационния телефон на НАП: 0700 18 700, на стойността на един градски разговор.
(СН)
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн