Апелативният съд потвърди 10 години затвор за турския шофьор Али Саръ

STZAGORA.NET
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, издадена от Окръжен съд – Стара Загора, на турския шофьор Али Саръ, признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост. Съдът призна турския гражданин за виновен и го осъди по чл.343, ал.4 от НК на 10 години лишаване от свобода.

В катастрофата, станала на 6 март 2009 година на околовръстното шосе край Стара Загора, загинаха четиримата абитуриенти от ГПЧЕ “Ромен Ролан” Павел Петров, Иван Етов, Тодор Чернилов и Пламен Тодоров, както и две румънски гражданки.

Загиналите младежи са се возили в лека кола “Фолксваген Голф”, шофирана от Павел Петров, а двете румънски гражданки са били пътнички в автобус “Ман”, собственост на турска фирма, чийто водач е бил Али Саръ.

В хода на делото са били направени петорна и седморна експертиза, чиито заключения напълно съвпадат: шофьорът на автобуса се е движил със 105 км/час – 50 км над допустимата скорост, а лекият автомобил не е спазил знак “Стоп”, излизайки от ул.”Родопи” на околовръстното шосе.

Апелативният съд в Пловдив счете, че присъдата, постановена от съда в Стара Загора, е законосъобразна и справедлива, въпреки че адвокатите на Али Саръ настояваха той да бъде признат за невинен, а защитниците на близките на загиналите искаха увеличение на наказанието.

Славка ДЯКОВА
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн