Старозагорските съветници ще обсъждат транспортен проект

STZAGORA.NET
“В петък до 10 часа ръководството на Община Стара Загора очаква информация от консултанта на проекта “Разработване на пакет документи, насочени към модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Стара Загора” за готовността му с идейния проект и финансовата рамка – каза за медията ни зам.-кметът Белчо Белчев. – Ако отговорът е положителен, председателят на Общинския съвет Тенчо Руканов ще свика извънредно заседание на малкия парламент на 25 август. На него следва да се обсъди и съответно приеме или отхвърли предложението на консултанта. Ако той не успее, предложението ще се разглежда на последната сесия за този Общински съвет през месец септември.”

Интересното в този проект е, че ще бъде на два етапа. Първият, за съжаление, вече е намален от 13 500 000 евро на 12 100 000 евро по европейска програма. По определена формула би следвало да се изчисли какво ще е кофинансирането от страна на Общината. Проектът е за три години, като основните дейности ще се изпълняват през 2012 г., 2013 г. и 2014 г.

На 56-тото си заседание Общинският съвет реши да се изпълнява сценарий 2В. Той първоначално предвиждаше закупуване на 14 тролейбуса и нова аварийна кола, рехабилитация на контактната мрежа, изграждане на рампи за инвалидите; продължаване на тролейбусната линия до кв. “Зора”, полагане на 14 000 кв.м пътна хоризонтална маркировка; изпълнение на 10 км велоалеи; монтиране на тротоарни лампи; поставяне на антипаркинг-колчета по тротоарите, както и рехабилитация и модернизация на 119 съществуващи автобусни спирки.

След направеното първо предложение от консултанта, което е разгледано от Oбщинска администрация и Комисията по автотранспорта, акцентувано е на искането в идейния проект да бъде включена автоматичната система за таксуване.

Вторият етап трябва да започне от 2015 г., но за него сега няма осигурени средства.

Росица РАНЧЕВА
-

бутон за социални мрежи

1 коментар on “Старозагорските съветници ще обсъждат транспортен проект”

  • petko wrote on 24 ноември, 2011, 17:29

    ИДЕТЕ В ЧЕХИЯ В ГР.ПАРДУБИЦЕ И ИЗКОПИРАЙТЕ ТЕХНИЯ ТРАНСПОРТ НЯМА ДА СТРУВА МИЛИОНИ!!!!!!!!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн