Комунистите поискаха под наем Чинията на Бузлуджа

STZAGORA.NET
Съюзът на комунистите в България иска да наеме Дома-паметник на връх Бузлуджа. От организацията са изразили желанието си в официално писмо до министър-председателя Бойко Борисов и до областния управител Йордан Николов.

Писмото е подписано от председателя на Централния комитет на Съюза Костадин Чакъров. “С акта на преименуването си от 1990 г. БСП си присвои историята, символите и електоралното пространство на левите сили в България. С това свое действие БСП успя да въведе и да поддържа в заблуда левите сили, че тя има монопол на левите идеи в България”, се казва в него.

“По смисъла на закона и морала такова деяние се квалифицира като измама”, се казва още в документа. Комуниститe твърдят, че “с редица свои актове БСП прокара конституция, програма и закони, с които защитава свои групови и корпоративни интереси”.

От Съюза на комунистите смятат, че ако Дом-паметникът бъде предоставен на БСП, това ще й даде възможност да продължава да държи в заблуда левите избиратели. Те настояват да им бъде предоставен паметникът “под наем срещу поддръжка, ремонт и възстановяване”.

Да им бъде предоставен под наем или концесия Дом-паметникът на Бузлуджа са поискали на 15 август и от фирма “Еко консулт груп” ЕООД – Луковит, с управител Красимир Добрев. В писмо до областния управител той предлага да го реставрират и “използват за туристически обект”, като “част от историята на България и би било добре да има какво да показваме на своите деца, а не само разруха”. “По връх Бузлуджа минава и международният туристически път К3 Ком-Емине и този обект би могъл да се развие като туристически. Мислим, че няма значение през кое управление, на коя партия е строен и с каква цел”, пише още в писмото.
(СН)
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн