ГЕРБ отказва дарения за предизборната кампания

STZAGORA.NET
“ГЕРБ ще води скромна предизборна кампания “лице в лице”, с повече срещи с хората, без да хвърляме средства за показни мероприятия и голяма реклама. Разполагаме и с държавна субсидия като парламентарно представена партия, която ще използваме”, така областният координатор на партията, народният представител Живко Тодоров коментира предложението на предизборния щаб за отказ от дарения в кампанията за местните и президентските избори.

Според него използването на държавната субсидия гарантира в най-голяма степен прозрачността, която също ще бъде характерна за кампанията. По този начин ще бъдат избегнати даренията от фирми и няма да има съмнения за финансирането. Водещ принцип при разпределянето на средствата в избирателните райони ще бъде броят на населението в съответната област, уточни Живко Тодоров.

Предложението ГЕРБ да се откаже от дарения за периода от 24 септември до 30 октомври е отправено към ръководството на партията, което ще го обсъди. От предизборния щаб смятат, че такова решение ще гарантира на избирателите на ГЕРБ, че кандидатите на партията няма да са зависими от определени корпоративни интереси, уточняват от пресцентъра.

На Изпълнителната комисия е предложено още по време на кампанията ежеседмично на сайта на ГЕРБ в Публичния регистър да бъде оповестявана информация за разходите на партията в предизборната кампания, а информацията за това да бъде предоставяна и пред Сметната палата.

Таня ИВАНОВА
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн