РИОСВ глобява с 5000 лв. фирма за изгаряне на отпадъци

Инж.Пенка Начева

STZAGORA.NET
Пет административно-наказателни процедури срещу три физически лица и две фирми, които са изгаряли отпадъци, е образувала Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора, съобщи директорът й инж. Пенка Начева.

Две от лицата са изгаряли отпадъци от гуми и кабели в района на товарна гара – Стара Загора, конкретно около жп прелеза, а третото лице – в кв. “Кольо Ганчев” в Стара Загора.

Наказателно постановление на стойност 5000 лева е издадено на фирма “Ай Пи Ем” ЕООД. Санкционираната фирма е регистрирана в София, но извършвала дейността си на площадка на територията на бившия “Агробиохим” АД в град Стара Загора. След подаден сигнал от граждани на мястото са изпратени инспектори от РИОСВ. Проверяващите са установили нерегламентирано изхвърляне и изгаряне на текстилни и пластмасови отпадъци.

Петата наказателна процедура е стартирана в края на юли срещу фирма за производство на сейфове в Казанлък. Контролна проверка е установила, че дружеството е в нарушение на Закона за управление на отпадъците, изгаряйки стъклена вата, опаковки, спрейове от бои, хартия и др.

РИОСВ-Стара Загора призовава гражданите при подобни ситуации да сигнализират на зеления телефон: 042 692 200 и в общинските администрации.

Росица РАДНЕВА
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн