Предлагат спирки по желание на междуградските автобуси

STZAGORA.NET
Областната комисия по транспорт под председателството на областния управител Йордан Николов реши да бъдат направени промени в транспортната схема на област Стара Загора.

По предложение на община Раднево комисията предложи часът на тръгване на автобусите от автогара Стара Загора в посока Раднево в новото маршрутно разписание да бъде променен на 20.55 ч., с оглед осъществяването на връзка на пътуващите с пристигащия в 20.41 ч. влак “Диана Експрес” с автобуса за Раднево. Представителят на общината Бойко Иванов мотивира искането с нуждата от пътуване в по-късен час на работещите до по-късно, както и необходимостта от откриване на нова линия “Раднево – Стара Загора” с начални часове на тръгване в 19.00 ч. от автогара Раднево и съответно в 20.55 ч. от автогара Стара Загора. Превозите ще се извършват от малки автобуси, тъй като очакваният пътникопоток е 9 души. Това ще бъде последният автобус от гр. Раднево до гр. Стара Загора.

По повод зачестилите жалби от граждани, че междуградските автобуси спират само на автогара Стара Загора, Йордан Николов предложи за обсъждане възможността за добавяне на спирки по желание в маршрутни разписания от областната транспортна схема на област Стара Загора. Той подчерта, че от селата пътуват основно възрастни хора и придвижването им от автогара Стара Загора до домовете е затруднено.

Представителят на община Стара Загора Диана Димова отчете, че е обсъждан вариант в областната транспортна схема да се вмъкнат по няколко спирки по желание, които да не пречат на движението и да не създават предпоставки за произшествия. В зависимост от посоката на влизане в града, с ресорния заместник-кмет Белчо Белчев са съгласувани следните спирки по желание:

От юг – спирка в кв. “Кольо Ганчев”, АПК и Алана (под въпрос е дали на ул. “Гурко”, или на ул. “Христо Ботев”);
От север – Билкова аптека, кино “Димитър Благоев” и на Ремиза (в обратна посока – на Втора аптека);
От изток – спортна зала, “Чайка” и Втора аптека;
От запад – Техномаркет, кв. “Трите чучура”, БКП и бул. “Славянски” No 1.

Началникът на oбластния отдел КД-ДАИ Живко Желев изрази опасение, че съществува опасност от претоварване на моста в частта на бул. “Патриарх Евтимий”.
Областният управител Йордан Николов уточни, че знае за проблема и че пречка пред разширяването му е частен терен. С оглед започването на строежа на второто платно към магистрала “Тракия” наесен, е добре и мостът да се разшири, изтъкна Николов.

Комисията прие в срок до три дни да се изготвят и внесат за съгласуване от заинтересуваните общини проектите за промяна на маршрутни разписания от областната транспортна схема, които се отнасят до добавянето на изброените по-горе спирки по желание.
(СН)
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн