Вирус повали 80 старозагорски деца в лагер “Каваците”

STZAGORA.NET
Летен вирус повали 80 деца от всичките 83, летуващи на старозагорския лагер “Каваците” край Созопол.
“Неразположението на децата е започнало на 7 август, като заразата се е разпространила много бързо – каза за медията ни д-р Златина Нанева, директор на РЗИ – Стара Загора. – Симптомите са висока температура, болки в гърлото, гадене и повръщане. Това наложи незабавното им връщане за домашно лечение при родителите. Ситуацията е под контрол. Две деца са в по-тежко състояние, което наложи заедно с д-р Радиева, завеждаща Детско отделение на МБАЛ “Проф.д-р Ст. Киркович”, по най-бързия начин, с моята служебна кола, да бъдат транспортирани и настанени в болничен режим. Няма натравяне от храна. Колегите от Бургас са предприели всички необходими мерки.”

“Съобщението за болните деца е подадено в Община Стара Загора в 10 часа вчера от домакина и от лекаря на лагера д-р Стайков – уточни Пенка Чавдарова, началник на отдел “Образование, младежки дейности и спорт”. – Кметът проф. Светлин Танчев разпореди предприемане на бързи действия. Веднага бяха уведомени родителите на малките летовници, РЗИ – Стара Загора, и бяха изпратени автобуси да бъдат върнати в Стара Загора всички деца, чиято смяна започна едва от 4 август. Прави чест на д-р Златина Нанева за личната й съпричастност и отговорност – заедно с д-р Елена Канева, д-р Каталина Вълкова и д-р Радиева лично са пристигнали на местопроизшествието и са оказали конкретна помощ за превозването на децата.”

Допълнителна информация четете в “Старозагорски новини” в сряда.

Росица РАНЧЕВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн