Доц.Биволарски обвини общината в безпринципна сделка с частна фирма за паркинг

STZAGORA.NET

Над 4,5 млн. лв. несъбрани вземания тежали на бюджета на Стара Загора

Част от скандалния паркинг

Управляваната от кмета на ГЕРБ проф.Светлин Танчев община Стара Загора в момента е много зле с финансите, съобщи на брифинг днес председателят на БСП в Стара Загора и кандидат за кмет доц.Бойчо Биволарски. През 2010 г. местната администрация не е събрала постъпления от наеми на недвижимо имужество, данъци, такса смет, санкции и др. за общо 4,635 милиона лева. Сумата е скочила двойно в сравнение с несъбраните през 2009 г. над 2,5 млн. лв.

Момент от брифинга.

“Ето защо няма пари в общината”, коментира кандидат-кметът на БСП. С конкретен пример той обвини кмета, че през ноември 2009 г. е подписал договор за 5-годишно ползване от фирма “Трейд груп 2000″ на 2/3 от паркинг с 30 паркоместа, създаден върху общински имот от 740 кв.м в центъра на Стара Загора (северно и западно от сградата на бившето ОСО), от който не постъпват никакви средства в общинския бюджет.

Единственото условие според договора било фирмата да благоустрои паркинга. Но имало твърдения, според доц.Биволарски, че асфалтирането било извършено не от нея, а самата община, като фирмата след това е започнала да ползва безплатно инфраструктурния обект. Точно това обстоятелство лидерът на социалистите сега щял да проверява.

“Ако благоустрояването е било само да се очертаят линиите за всяко едно паркомясто, ще изръкопляскаме на кмета, защото въпросното ООД доста сериозно се е облажило и фактически получава даром пари от общината”, каза доц.Биволарски.

Елементарно пресмятане показало, че ако едно паркомясто служебен абонамент е 40 лв., това означава, че за 5-те години на договора общината ще загуби 48 хиляди лева. “На практика това е един подарък за въпросната фирма”, обобщи кандидатът за кмет на БСП.
-vvv

бутон за споделяне

3 коментари on “Доц.Биволарски обвини общината в безпринципна сделка с частна фирма за паркинг”

  • Ivan Petrov wrote on 2 август, 2011, 7:06

    Bravo na Bivolarski.Tova e chovekat,koito shte razkrie vsichki dalaveri na Gerb,sled kato stane kmet.Neka da go podkrepim.

  • Якия wrote on 14 август, 2011, 22:08

    Петров, а ти случайно да си Христо Христов? “Браво на Биволарски!”, ама ти не го вярваш от душа и сърце… пък и парата май те тегли към д-р Желев и Дамян от село Мъдрец!

  • Десислав wrote on 7 октомври, 2011, 17:19

    Тъй като вече ми е все едно кой ще е кмет на града, ми е много интересно ако Биволарски стане какво ще се случи в града след всичките му гръмки изявления … Ще ви кажа – НИЩО. От времето на Желев, този град върви на зле и по-зле. Не че са ми любими комунягите ама поне при Желев града имаше някакво развитие.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн