Бой в мъжката баня заради забележка

STZAGORA.NET
Роми биха българи в мъжката баня на Старозагорските минерални бани. Инцидентът е станал около 9.30 часа на 31 юли т.г., съобщи за медията ни гражданин, станал неволен очевидец на боя.

“Всичко започна заради една забележка. Както си лежахме в басейна, дойде един ром, който без да се изкъпе предварително на душовете, влезе във водата и започна да плува, въпреки че в банята има табели “Водата е лековита, когато е в покой”. Един от мъжете – българин, му каза: “По-полека”, след което ромът започна да го бие. Втори българин, за когото зная, че е републикански шампион по борба, застана между двамата и в този момент получи удар в лицето от друг ром. За секунди срещу двамата българи се нахвърлиха още трима-четирима роми. Мъжът, който си позволи да направи забележка на рома, беше целият в синини”, разказа гражданинът, пред когото се разиграла грозната случка.

Юмручната разправия е продължила около 15-20 минути. Точка на скандала сложили повиканите за целта полицаи.
“Това, което е случи, е много възмутително. Не стига, че ромите не спазват елементарни хигиенни изисквания – не се къпят предварително, ходят боси до тоалетната и после влизат във водата, но се държат и арогантно. Никой не смее нищо да им каже, защото веднага се нахвърлят върху него”, каза още очевидецът, който често посещавал банята заради минералната вода.

Кметът на Старозагорските минерални бани Станчо Желев съобщи, че е известен за случилото се в мъжката баня в неделя сутринта. Той отказа да коментира инцидента с мотива, че за банята си имало отговорник, който е служител на общината.

“Навремето в Старозагорските минерални бани имаше денонощен полицейски патрул и ако нещо се случеше, за няколко минути дежурният пристигаше на място и решаваше проблема. Сега един полицаи отговаря за четири села и затова някои не се съобразяват с нищо и с никого”, коментира кметът на Баните.

Освен за дежурен полицай в курорта, Желев настоява и за отварянето на тамошния плаж, който от четири години не работел. “Ромите няма къде да отидат, тъй като по частните басейни входът е доста по-скъп. Затова ползват банята като басейн за плуване срещу 2 лева вход”, заключи Желев.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

сподели бутон

4 коментари on “Бой в мъжката баня заради забележка”

  • Дес wrote on 2 август, 2011, 0:44

    една малка вишнена на цвят книжка казва, че и ромите са българи. дали е ром или българин, или французин… навсякъде изумителни представители. 

  • Miroslav wrote on 2 август, 2011, 17:43

    Kakva integraciq iskame ot tezi *** … Qvno samo boq gi opravq …

  • Дес wrote on 3 август, 2011, 23:38

    колко човечно звучи само…! 

  • ПОПА wrote on 28 август, 2011, 14:40

    Боя изоообщо не оправя……………, но мнОООООго помага, а това е достатъчно за някой хора, било българи или не.Даже ще ги интегрира :).


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн