Споразумението между социалдемократите се разтрогна

STZAGORA.NET

Елена Нонева

Подписаното само преди две седмици споразумение за общи политически действия между БСДП и ПД “Социалдемократи” вече е разтрогнато, стана ясно от думите на адвокат Елена Нонева, казани на днешната пресконференция на старозагорската организация на движението.

Нонева, която е областен лидер на и председател на Националния съвет на ПД “Социалдемократи”, обяви, че повод за това разтрогване е решението им да подкрепят кандидатурата на Ивайло Калфин за президент на България. Според нея на последното национално съвещание на БСДП, зам.-председател на която е старозагорецът Недялко Ангелов, е било взето категоричното решение да не се подписват местни коалиции с формации, които не подкрепят кандидата на “Синята коалиция” Румен Христов. Това по думите на Нонева изключвало и подкрепата от страна на ПД “Социалдемократи” на Ангелов за кандидат-кмет на Стара Загора.

В настоящия момент ПД “Социалдемократи” води преговори за коалиционно участие в предстоящия местен вот с различни политически сили. Нонева обаче бе категорична, че на този етап в разговорите не влиза БСП. Тя не изключи вариант за участие и със самостоятелна листа за общински съветници.

Няколко са приоритетите, които ПД “Социалдемократи” ще включи в предизборната си програма. Това са ефективно управление на общината, провеждане на местни референдуми, завишаване на гражданския контрол върху работата на общинската администрация и местните съвети, борба с корупцията, прозрачност, помощ за развитието на малкия и средния бизнес, отстъпки от местните данъци и такси за бизнеса, който инвестира в общинска инфраструктура, взаимодействие на Общината с Полицията и Бюрото по труда, разрешаване на основните проблеми по селата.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн