Античният форум ще “оживее” с 4,4 млн. лв.

STZAGORA.NET

Одобрен за реализация е проектът на Община Стара Загора “Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция”, съобщиха вчера от пресцентъра на Общината. Той ще бъде финансиран по ОП “Регионално развитие” и общата му стойност е 4 387 493 лв. С това Община Стара Загора става една от водещите в страната, чиито проекти за популяризиране на туристически и културни дестинации и обекти ще бъдат финансирани с общо 162 млн. лв.

Проектното предложение на Общината за получаване на безвъзмездна финансова помощ по схема BG161PO001/3.1-03/2010 “Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции” по оперативната програма е внесено на 15 март.

Архитектурната част на оригиналния проект за “оживяване” на Античния форум в Стара Загора е дело на проектантски колектив с ръководител арх.Бисер Хантов. Ръководител на проекта е инж.Ангел Стоманярски – началник-отдел в Дирекция “Строителство и инвестиции”.

Проектът на Община Стара Загора “Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция” беше обсъден на заседания на Консултативния съвет по туризъм и Обществения съвет по устройствени и естетически проблеми на градската среда към Община Стара Загора.

(СН)
-vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн