Старейшина и бивш зам.-кмет ще се видят пак в съда наесен

STZAGORA.NET

Велизар Балабанов

Районен съд в Стара Загора отложи делото, заведено от бившия заместник-кмет Велизар Балабанов срещу общинския съветник от БСП Борис Боричев за клевета.

Съдебната сага тръгна преди няколко месеца заради казаното от Боричев пред други общински съветници, че Балабанов е облагодетелствал себе си и брат си чрез служебното си положение.

Разпитаните вчера свидетели Борислав Недев – областен лидер на Зелена партия/Българските зелени, и Бойчо Биволарски -общинският председател на БСП – Стара Загора, заявиха, че в партийните им клубове са получавани много сигнали, в които се твърди, че Балабанов злоупотребява със служебното си положение.

Борис Боричев

Те заявиха също, че са споделяли твърденията на гражданите както с Борис Боричев, така и с други общински съветници, но тъй като сигналите били устни и без писмени доказателства, не били стигнали до компетентните органи – полиция и прокуратура.

Разпитан бе и протоколистът на Общинския съвет Галина Васева. Тя е присъствала на съвещанието на Комисията по спорта, където Велизар Балабанов твърди, че са били разпространени клеветите. От показанията й стана ясно, че съвещанието се е провело на 14 февруари, а не на 7. Това доведе и до промяна на тъжбата.

На следващото заседание като свидетел ще се яви Златина Йовчева – председател на Инициативния комитет, срещу строителството на сграда от фирмата на брата на Балабанов – Петко Балабанов. Борислав Недев ще трябва да представи копие от заверена справка със сигнал срещу Балабанов, от която е видно до коя институция е отправена. Председателят на Зелената партия/Българските зелени заяви пред съда, че е предал в партийната централа в София справката. От там трябвало да я предадат на главния прокурор, но Недев не знаел дали това е направено.

Вчера защитата на бившия заместник-кмет пък представи справка, от която става ясно, че срещу него не са постъпвали жалби и сигнали и не се водят проверки и предварителни производства за престъпления по служба.

Славка ДЯКОВА
-vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн