Здравният министър даде рамо на казанлъшката болница

STZAGORA.NET

В МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” се надяват на близо 4 млн. лв. по европроект

Писмо за подкрепа по проект за доставка на медицинска апаратура и извършване на строително-ремонтни дейности по ОП “Регионално развитие” в МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” ЕООД получи Община Казанлък от министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов. Проектът е по схема BG161PO001/1.1-11/2011 “Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации” и е на стойност 3 759 152 лева, информират от пресцентъра на общината.

Здравният министър е одобрил дейностите, предвидени в проектното предложение на Община Казанлък по оборудване и строително-монтажни работи. Доставката на оборудване включва общо 33 позиции, сред които компютърен томограф, дигитален рентгенов апарат, ехограф, комбиниран с цветен доплер – по един за Кардиология и за Отделение по вътрешни болести, холтер за ритъмни нарушения, 2 кардиомонитора, 28 пациентски монитора, биохимичен анализатор, лапароскопски набор апарати за диагностика и лечение, кувьоз, 3 анестезиологични апарата, 6 хемодиализни апарата и др.

Строително-ремонтните работи са насочени в четири отделения, три сектора и два операционни блока на лечебното заведение, където е предвидена доставка и монтаж на медицинската апаратура.

Общинската болница в Казанлък е единственото здравно заведение в Старозагорска област, което беше включено в предварителния списък на здравното министерство (откакто беше оглавено от министър Стефан Константинов) за получаване на евросубсидии. Подобна благина обаче не е предвидена за най-голямата болница от областта МБАЛ “Киркович”, която поема всички по-тежки случаи от общинските болници и има вопиюща нужда от ново оборудване.

(СН)
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн