Трима от фалшификаторите на пощенски марки остават в ареста

STZAGORA.NET
Окръжен съд – Стара Загора, остави в ареста трима от задържаните за незаконно изработване и отпечатване на пощенски марки. Това са Иво Николов на 45 години, Светльо Славов на 43 и Ирина Минева, също на 43. Най-младият участник в групата – 21-годишният Николай Господинов, е освободен под домашен арест.

Мотивите за решението на съда са, че Николов и Славов са били осъждани, а срещу Минева се води друго досъдебно производство. Господинов е оставен под домашен арест, като е взето предвид обстоятелството, че няма предишни криминални прояви.

Четиримата могат да обжалват наложените им мерки пред Апелативен съд – Пловдив, до 26 юли.

Заедно с тях при полицейската операция бе задържан и 30-годишният Николай Бойчев – собственик на една от двете печатни бази, в които са се отпечатвали фалшивите пощенски марки. Тъй като той е оказал съдействие на полицията, е бил освободен под парична гаранция.

Според полицията и обвинението организатор и поръчител е варненецът Иво Николов. Срещу него са повдигнати обвинения за създаване и ръководене на престъпна група по член 321 от НК, предвиждащ затвор от 5 до 15 години . Останалите ги заплашва затвор от 3 до 10 години.

Групата бе задържана при специализирана полицейска акция на сектор “Икономическа полиция”. Служителите на МВР са иззели над 400 фалшиви марки от серията “Панагюрско златно съкровище” с номинал от 1 лв., като вероятно още 2600 екземпляра от същата партида са били разпратени из търговски обекти по Черноморието. Групата се е готвела да изпълни нова поръчка от 30 000 марки.

Славка ДЯКОВА
-vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн