Старозагорската адвокатура осъжда насилието срещу адвокат Комсийски

STZAGORA.NET
Старозагорската адвокатска колегия излезе днес с декларация, в която осъжда необоснованото и непредизвикано насилие, при което пострада известният старозагорски адвокат Александър Комсийски, за което “Старозагорски новини” писа. Г-н Комсийски е бил нападнат на 6 юли до асансьора на междустълбищното пространство на жилищен блок на бул. “Св. Патриарх Евтимий”. След инцидента е бил настанен за лечение в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”.

Публикуваме декларацията на Старозагорската адвокатска колегия без редакторска намеса.

ДЕКЛАРАЦИЯ
Старозагорската адвокатура излиза с настоящата декларация по повод дръзкото нападение над здравето и живота на нашия уважаван колега адвокат Александър Комсийски, извършено от неизвестно лице на 06.07.2011 г. около 9 ч. пред дома му.

Адвокатска колегия – Стара Загора, осъжда този акт на необосновано и непредизвикано насилие. Адвокатурата се разграничава от тези средновековни методи на физическа саморазправа и издевателство над човешката личност. Адвокатите отричат тези средства и методи като неприсъщи за съвременното демократично гражданско общество, в което живеем.

Адвокатурата е свободната съвест на една нация, защото адвокатите са необвързани, свободни и независими от която и да е власт или политическа сила. Посегателството върху личността на един адвокат е равнозначно на посегателство върху гражданските свободи и гражданските права на всеки член на обществото.

Старозагорската адвокатура призовава всички граждани да засилят бдителността си, а компетентните органи да направят всичко възможно за разкриване и наказване на извършителите на това престъпно посегателство.

АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ СТАРА ЗАГОРА
*
Редколегията на “Старозагорски новини” осъжда този акт на насилие и се присъединява към протеста на членовете на адвокатската колегия и призовава за бързо разкриване на извършителя на този акт на насилие, за да се пресекат корените на това зло.

(СН)
-

сподели ме

1 коментар on “Старозагорската адвокатура осъжда насилието срещу адвокат Комсийски”

  • Иванов wrote on 12 юли, 2011, 22:34

    “АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ СТАРА ЗАГОРА
    Редколегията на „Старозагорски новини“ осъжда този акт на насилие и се присъединява към протеста на членовете на адвокатската колегия и призовава за бързо разкриване на извършителя на този акт на насилие, за да се пресекат корените на това зло…”

    …Че на българския гражданин всеки ден му се случва това ЗЛО! Адвокатската колегия чак сега ли го забеляза?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн